چک لیست مهم برای خرید صندلی اداری
مقدمه
اکثر مردم در طول روز چندین ساعت از زمان خود را بر روی صندلی و پشت میز میگذرانند، و کارهای اداری خود را انجام میدهند. همان طور که می دانید نشستنهای طولانی مدت در پشت میز موجب خستگی و درد در ناحیه کمر، گردن و پاها میشود. صندلیهای ارگونومیک میتواند به میزان زیادی در نشستن صحیح شما کمک کند و موجب کاهش درد و خستگی در شما شود.
در این مطلب قصد داریم در مورد چک لیست مهم برای خرید صندلی اداری صحبت کنیم و ویژگیهای یک صندلی مناسب را بررسی کنیم، همراه ما باشید.
به چه دلیل از صندلی اداری مناسب باید استفاده کرد
استفاده کردن از صندلیهای اداری مناسب فواید بسیار بیشتری از درمان درد کمر و پا دارد. یک صندلی مناسب و با کیفیت و ارگونومیک همواره میتواند ازناراحتیها و عوارضی که نشستن طولانی مدت به دنبال خود دارد پیشگیری کند. همین طور موجب بهبود گردش خون در نقاط مختلف بدن هم خواهد شد.
طبق تحقیقاتی که انجام شده است در یک محیط کاری، اگر کارکنان آن جا احساس راحتی داشته باشند ساعات کاری مفیدتری دارند و میتوانند بیشتر از کار خود لذت ببرند. به جزء این با وجود یک صندلی استاندارد برای کار، کارمندان به استراحت کم تری نیاز دارند و بیشتر توجه آن ها بر روی کارشان خواهد بود.
نکات مهم در زمان خرید صندلی اداری
در زمان خرید و چک لیست مهم برای خرید صندلی اداری، باید به چند نکته توجه کنید تا موفق به خرید بهترین و مناسب ترین صندلی شوید.
- نخست باید یک تعادل میان قیمت صندلی اداری و استانداردهای آن برقرار کنید. اگر فقط میخواهید یک صندلی با قیمت ارزان بخرید، شاید هزینهای که پرداخت میکنید در لحظه خرید کم باشد، ولی با گذشت زمان باید هزینههای بیشتری را برای درمان بیماری هایی که به دلیل استفاده از صندلیهای نامناسب وغیر استاندارد به وجود آمده پرداخت کنید.
- قبل از خرید صندلی اداری میبایست با متخصصان سلامت و کارکنان خود مشورت کرده و سعی کنید یک صندلی دارای استانداردهای لازم را برای کارکنانتان خریداری کنید تا هم موجب حفظ سلامتی آن ها شود و هم بهره وری کارشان افزایش پیدا کند.
- در مورد چک لیست مهم برای خرید صندلی اداری، باید در مورد استاندارد و ویژگیهای آن تحقیق کنید و با درنظر گرفتن این اطلاعات برای خرید یک صندلی اداری استاندارد اقدام نمایید.
محصولات مرتبط
ویژگی های صندلی اداری مناسب
-
تنظیم ارتفاع صندلی
یک صندلی اداری مناسب باید قابلیت تنظیم ارتفاع داشته باشد تا به آسانی بتوان آن را با قد خودتان تنظیم کنید. محدوده تنظیم ارتفاع صندلی باید از ارتفاعی که مناسب شما است، کمیبالاتر تا کمیپایینتر از ارتفاعی باشد. اگر مایل باشید بدانید که ارتفاع صندلی برای قد شما به چه اندازه باید باشد یک قانون برای محاسبه وجود دارد.
برای افرادی که قدشان از ۱۵۲ cm تا ۱۹۳ cm باشد، ارتفاع صندلیشان باید از ۳۸ تا ۵۵ cm باشد.
تعداد صندلیهای ارگونومیکی که محدوده گستردهتری دارند اندک هستند. به همین دلیل از همان اول به ارتفاع آن درزمان نشستن دقت کافی را داشته باشد. به دلیل این که امکان دارد بعداً خیلی کوتاه و یا بلندتر از قدتان باشد.
در واقع صندلی می بایست دارای تنظیم ارتفاع پنوماتیک باشد تا ارتفاع آن به آسانی تنظیم شود. با تنظیم کردن درست صندلی، فشار بر روی زانوها و کمر بسیار کاهش می یابد. در حقیقت ارتفاع صندلی به میزانی باید باشد که هنگامی که مینشینید، زانوهایتان مقداری از لگن پایین تر باشند، رانها هم تقریباً موازی با زمین و پاها صاف بر روی زمین باشند.
-
نشیمنگاه صندلی
در چک لیست مهم برای خرید صندلی اداری، نشیمن صندلی می بایست به مقداری گود باشد که از بخش فوقانی پا پشتیبانی کند، ولی نه به میزانی که درزمان نشستن بر روی صندلی با قسمت پشت زانو تماس پیدا کند. عرض صندلی هم باید حدود ۲ تا ۳ سانتی متر از عرض باسن فرد پهنتر باشد. در صورتی که از این میزان کم تر یا بیشتر باشد، نخواهید توانست دستهایتان را بر روی دستههای صندلی تکیه دهید.
در صورتی که دارای وزن بالایی هستید، تنها وزنی که صندلی میتواند تحمل کند را ملاک قرار ندهید، بلکه سایز نشیمن صندلی نیز به همان مقدار مهم است. به همین دلیل درچک لیست مهم برای خرید صندلی اداری باید دقت داشته باشید که صندلی انتخابی شما با اندازه و وزن بدن شما تناسب داشته باشد.
-
تنظیم عمق نشیمن صندلی
نشیمن صندلی هنگامی به میزان درستی قرار دارد که دو یا چهار انگشت میان پشت زانوی فرد و جلوی صندلی فضا وجود داشته باشد و در قسمت پشت هم انحنای پشتی باید دقیقاً به پشت شما بچسبد. به همین دلیل با تنظیم کردن عمق صندلی خواهید توانست آن را به طرف داخل یا بیرون حرکت داد.
برای تنظیم کردن عمق صندلی ۲ روش وجود دارد:
- درحالیکه نشستهاید میتوانید نوار لغزنده اهرمی صندلی را به طرف داخل یا خارج حرکت دهید و به آسانی آن را تنظیم کنید.
- یک دستگیره در قسمت پشت صندلی است که میتوان پشتی را به طرف داخل و خارج حرکت داد. در این روش تنظیم کردن در حالت نشسته کمی سختتر میباشد. به این دلیل که به کمک فرد دیگری احتیاج خواهید داشت. طبق چک لیست مهم برای خرید صندلی اداری، در صورتی که فقط خودتان میخواهید از آن استفاده کنید، این صندلی را خریداری کنید؛ در غیر این صورت شما به طور مداوم باید آن را تنظیم کنید و میبایست کسی به شما کمک کند.
-
ستون فقرات (گردن، پشت، کمر) را حمایت کند
انسان به صورت متوسط در زمان نشستن در طول ۱ ساعت، حدود۵۳ بار بالاتنه خود را تکان میدهد که حدود ۲۸٪ این حرکات شامل تکیه دادن و چرخیدن است.
در چک لیست مهم برای خرید صندلی اداری بیشتر آن ها به دلیل بیحرکت بودن نشیمنگاه و تکیه گاهشان به افراد اجازه نمیدهند که به آسانی بالاتنه خود را در وضعیتی که میخواهند حرکت دهند. برای رفع این مشکل فرد از پشتی صندلی فاصله میگیرد که موجب میشود حمایت پشتی صندلی را از دست دهد.
از سوی دیگر بیشتر صندلیهای کاری، همه قسمت های چهارگانه ستون فقرات را به صورت یکسان حمایت نمیکنند.
همان طور که می دانید در هنگام نشستن تغییر وضعیت بدن توسط مفصلهای لگن و ران، زانو و مچ پا انجام میشود.
یک صندلی کاری مناسب باید امکان حرکت راحت این مفصلها را فراهم کند.
اگر نتوانستید ارتفاع صندلی را به میزانی تنظیم کنید که پاهایتان به زمین برسند یا به صورت کلی صندلی فاقد تنظیمات باشد، میتوان از زیرپایی استفاده کرد.
عوارض استفاده غلط از صندلی
اگر حتی صندلی شما ارگونومیک باشد، اما به صورت صحیح از آن استفاده نکنید ممکن است مشکلات و عوارض بدی برایتان ایجاد شود.
- در صورتی که بدن خود را بیش از اندازه به جلو خم کنید، مشکلاتی مانند درد در قسمت های گردن و کمر برایتان به وجود می آید و موجب آزارتان میشود.
- نشستن بر روی لبه صندلی، به میزان زیادی میتواند فشار را بر روی دیسک کمر افزایش دهد.
- اگر در مدت زمان طولانی، به صورت ثابت بر روی صندلی بنشینید، با عوارضی مانند خستگی زودرس، درد و ضعف عضلات ناحیه گردن، کاهش میزان گردش خون، کاهش عملکرد قلب و ریه وهمچنین مشکلات گوارشی رو به رو می شوید.
کلام آخر
در این مطلب به بررسی چک لیست مهم برای خرید صندلی اداری پرداختیم و ویژگی های آن را برشمردیم امیدوارم مطالب برایتان مفید واقع شده باشد.