انواع مبلمان
انواع مبلمان در پنجاه سال گذشته جزء اسباب لوکس و گران قیمت محسوب میشد. خرید مبلمان جهت چیدمان منازل مسکونی یا ادارهها برای هرکسی ممکن نبود. مبلمان کالایی بود که تنها ثروتمندان از پس خرید آن برمیآمدند. اما امروزه تنوع بالای طرح و قیمت در این محصولات، خرید آن را برای اکثر افراد جامعه ممکن ساخته است.
بنابراین شما کمتر خانه ای را میتوانید پیدا کنید که در آن انواع مبلمان مورد استفاده قرار نگرفته باشد. مبل در لغت به معنی وسیلهای برای نشستن یا کمککننده برای نشستن است. ریشه واژه مبل، انگلیسی بوده ولی یک لغت فرانسوی است. برای دریافت اطلاعات مفیدی از انواع مبلمان و خرید موفق این محصول حتماً ادامة مطلب را مطالعه کنید و با ما همراه شوید.
معرفی انواع مبلمان:
امروزه افراد در بازار و فروشگاهها با انواع مختلف مبلمان رو به رو میشوند. برای خرید بهتر شما باید بر اساس دکوراسیون منزل، مسکونی یا اداری بودن و نیازهای دیگرتان اقدام به خرید مبلمان کنید. از این رو در ادامه قصد داریم شما را با انواع مختلف مبلمان آشنا کنیم.
مبلمان اِل
این مبلمان یکی از اشکال مبلمانهای مدرن است. این مبلمان بیشتر در مکانهایی دارای محدودیت فضا و به عبارتی کوچک مورد استفاده قرار میگیرند. با وجود این که این مبلمان فضای کمتری را اشغال میکند اما جای کافی برای نشستن را در اختیار شما قرار میدهد. مبلهای اِل بیشتر برای فضاهای پرت که استفادهای از آنها نمیشود مناسب هستند.
کاناپهها
کاناپه دارای انواع و اشکال مختلفی است. این اشکال شامل موارد زیر هستند:
- چسترفیلد: این کاناپه دارای پشتی و دستههایی به یک اندازه است. دارای دستههای خمیده و گرد است. این مبلها دارای حالت طره دوزی شده و لحافدوز هستند که به فرد احساس راحتی میدهند.
- کاناپه انگلیسی: این مدل از انواع مبلمان دارای دستههای کوتاه و پشتی بلند است. بهتر است روی آن از بالشتکهای کوچک یا کوسن استفاده شود.
- کاناپه کوهاندار: یکی از انواع کاناپهها که مدلی بسیار زیبا و چشم نواز دارد.
- کاناپه تاکسیدو: دارای پشتی بلند و دستههایی بلند است. همچنین این مبل خطوطی صاف و مستقیم و به شکل هندسی دارد. جنس روکش آن پارچه است و راحتی دوچندانی را به تاکسیدو میدهد.
- کاناپه شزلون: حالتی سلطنتی و نیمه کاناپه دارد.
- نیمکت فرانسوی: این کاناپه بیشتر مناسب مکانهای اداری و رسمی و دارای دستههایی به جنس چوب است.
مبلمان استیل یا سلطنتی
این مبلها دارای منبتکاری روی دستهها و پایه، ارتفاع بلند، جنس چوب به کار رفته در آنها، سنگینی وزن، تشکهای دوبل به صورت یک تکه و داشتن تاج هستند. جنس چوب به کار رفته در مبلمان استیل از چوبهای راش، گردو و چوب سفید است. نوع پارچه به کار رفته در این مبلها و همچنین اسفنج موجود در تشک آنها بسیار مهم است و باید به آن توجه ویژه کنید.
مبل لاوسون (Lawson)
این مدل از انواع مبلمان در دسته مبلهای راحتی قرار میگیرند. زیرا بسیار راحت و مناسب استراحت هستند. زمانی که بعد از یک روز کاری طولانی به خانه باز میگردید این مبلها میتوانند بهترین محل برای استراحت شما حساب شوند.
مبلمان کلاسیک
زمانی که منزل شما به حالت کلاسیک دکوراسیون شده این مبل بهترین انتخاب برای شما خواهد بود. این طراحی برای مبلمان یکی از قدیمیترین و پرطرفدارترین سبکهای طراحی مبل است. از ویژگیهای مهم و اصلی مبل کلاسیک به رنگ طلایی ای که در قاب دور تا دور مبل استفاده شده میتوان اشاره کرد.
مبلمان چرم
این مبلها بسیار ماندگار و با دوام هستند. به خاطر جنس چرم این مبل تمیز کردن آن نیز به راحتی انجام میشود. برای خرید این مبلمان حتماً به جنس چرم و کیفیت آن دقت کنید. زیرا چرمهای بیکیفیت بسیار زود دچار مشکل میشوند و سفت و سخت هستند.
مبلمان اداری
این مبلها بیشتر در دفاتر و مراکزی کاربرد دارند که عمومی هستند. برای خرید این مبلمان شما باید به کیفیت ساخت آن توجه داشته باشید. زیرا این مبل بیشتر مورد استفاده قرار میگیرد و زودتر دچار فرسودگی میشود. بنابراین بهتر است از مبلی استفاده کنید که از متریال و مواد اولیه با کیفیت و مرغوب ساخته شده است.
ویژگیهای مهم برای انتخاب انواع مبلمان
یک مبل از سه بخش اساسی اسکلت یا کلاف، فوم یا اسفنج و پارچه رویی تشکیل شده است. کیفیت بهتر هر یک میتواند دوام و عمر مبل شما را بیشتر کند.
اصلیترین قسمت یک مبلمان شیک کلاف است. در واقع عمر مبل را تا حد زیادی جنس کلاف آن تعیین میکند. هرچه جنس چوب و مواد بکار رفته در ساخت اسکلت مبل بهتر و مرغوبتر باشد. اتصالها و قسمتهای جدا از هم کلاف با میخ و چسب به خوبی محکم شده باشند عمر مبل طولانیتر است. در اینجا جنس چسب استفاده شده در اتصال کلاف نیز بسیار مهم است. به طوری که اگر جنس چسب خوب نباشد به راحتی میتواند مبل شما را دچار مشکلات جبرانناپذیری کند.
قسمت نشیمن مبل با متریال و موادی مانند فوم یا اسفنج پر میشود تا نشیمنگاه برای استراحت راحت باشد. اسفنجها معمولاً از جنس پلیاورتان بوده و هرچه سنگینتر و متراکم باشند با نشست و برخاست طولانی مدت تغییر حالت نمیدهد. در انتخاب مبل مناسب باید حتماً به جنس اسفنج و فوم و میزان تراکم آنها دقت به خرج دهید.
پارچه رویی که برای مبل استفاده میشود نیز باید از پارچههایی با دوام بالا باشد. پارچه باید ضد حساسیت بوده و پرز ندهد. بافت آن یکدست و تراکم کافی برای مقاومت در برابر سابیدگی داشته باشد. لکهها را سریع به خود نگیرد و چرکتاب نباشد. پارچة رویی مبل باید ضخامت قابل قبول داشته و به راحتی پاره یا سوراخ نشود.
سخن آخر
شما برای انتخاب انواع مبلمان مخصوص به محل کار یا زندگی خود باید نیازهایتان را بسنجید. مطمئن شوید که دقیقاً به چه نوع مبلی نیاز دارید. همچنین باید از کیفیت و دوام مبل اطمینان حاصل کنید.
قبل از خرید مبلمان خود چند بار روی آن بنشینید و بلند شوید تا صداهایی مانند قیژقیژ آن را تشخیص دهید و از خریدن چنین مبلمانی اجتناب کنید. یکی از پایههای مبل را بلند کنید و در صورت بلند شدن هم زمان سه پایة دیگر از کیفیت ساخت اسکلت مبل تا حدی مطمئن شوید. دقت داشته باشید مبل لق نزده و در جای خود نلغزد. زیرا لق زدن مبل در آینده میتواند شما را دچار مشکل کند. رنگآمیزی قسمت چوبی مبل با دقت انجام شود، ناهمواری و ترک در سطح چوبی مبل مشاهده نشود.